Op donderdag 9 februari 2023 organiseert Het Mantelzorgpunt in samenwerking met organisatie ‘Vanzelfsprekend’ een themasessie voor professionals over de impact van jonge mantelzorg.
Als je werkt met jongeren, kom je ook jongeren tegen die opgroeien met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Zij zijn jonge mantelzorger, maar herkennen zichzelf vaak niet in deze term. Deze veelal onzichtbare jongeren houden hun zorgen vaak verborgen voor anderen.

Grote gevolgen op latere leeftijd
Vanwege de soms ingewikkelde thuissituatie lopen ze tegen problemen aan en ervaren ze op latere leeftijd de gevolgen. Zoals verstoring in de identiteitsvorming, in het afronden van hun studie of hebben moeite met niet goed aangeleerde vaardigheden om zelfstandig te kunnen zijn.

Jij kunt het verschil maken voor deze jonge mantelzorgers!
Als professional heb je een belangrijke rol in het herkennen én ondersteunen van deze jonge mantelzorgers. Om deze reden organiseren wij de themasessie: ‘de impact van jonge mantelzorg’.

Dit levert de bijeenkomst je op
Na deze bijeenkomst kun je mantelzorgers herkennen, heb je inzicht gekregen in hun problematiek en weet je wat je zelf kunt doen deze jongeren te ondersteunen. Ook weet je waar je jonge mantelzorgers in Vijfheerenlanden naartoe kunt verwijzen en waar je zelf terecht kunt voor vragen.
Nog geen vooraankondiging van deze themasessie gekregen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je informatie over deze bijeenkomst.

Aanmelden Nieuwsbrief

    Aanmelden Magazine MantelKRACHT